consultatii, clinica sinaia, centru medical, stomatologie, ginecolofie, orl, endocrinologie, policlinica sinaia

oftalmologie sinaiaDermatologie • doctor, consultatii dermatologie sinaia
  Dr. Mircescu Tania

  Doctor primar dermato-venerologie
  + Centrul Medical Carol
  + Policlinica Cina Ploiesti


  Multi dintre noi apeleaza la produsele farmaceutice pentru a combate eruptii, aceasta fiind prima linie de aparare. Cu toate acestea, nu exista doua astfel de eruptii la fel, iar un dermatolog este in masura sa ofere optiuni de consiliere si tratament pentru cei care sufera de afectiuni ale pielii. Fie ca este vorba de acnee, matreata, bataturi, riduri, ten gras, piele uscata, sau umflaturi rosii, aceste probleme sunt relativ usor de tratat pe cont propriu cu produse dermatologice.

  Dar, nu orice afectiune a pielii poate fi rezolvata fara ajutorul unui medic dermatolog, astfel vor exista momente cand anumite afectiuni vor aparea si vor necesita programarea unei consultatii.


  Proceduri:  • > Consult dermatologie

   > Consult post diagnostic

   > Dermatoscopie

   > Crioterapie

   > Cauterizari

   > Biopsie recoltare

   > Peeling chimic

   > Excizii


  Cand este necesara o vizita la medicul dermatolog?


 • Acnee chistica sau acnee nevindecabila cu produse fara prescriptie medicala. Un produs anti-acnee care contine peroxid de benzoil si un alt acid salicilic (ambele disponibile fara prescriptie medicala), atunci cand sunt combinate cu o rutina usoara de ingrijire a pielii, pot tine moderat eruptiile sub control. Cu toate acestea, in cazul in care dupa 2 pana la 3 luni de utilizare consecventa, nu isi fac efectul dorit, atunci o consultatie la un dermatolog este o necesitate. Exista mai multe optiuni eficiente bazate pe prescriptie medicala care pot interveni si combate acest fenomen.

  Cancerul de piele. AUn dermatolog va poate ajuta cu o examinare a corpului pentru cancerul de piele. Date recente sugereaza ca majoritatea oamenilor nu isi fac acest consult anual. O verificare anuala este deosebit de important daca va aflati Intr-un grup de risc (blond, culoarea ochilor deschisa, cu mai mult de 40 de alunite pe corp).

  In plus fata de consultatiile regulate, ar trebui sa vedeti un dermatolog daca observati o modificare In forma, dimensiune sau colorare la oricare dintre alunite. Un dermatolog poate elimina unele dintre ele care fac parte din tesutul suspect si examina sub microscop pentru a verifica existent unor celule canceroase.

  Eczeme. . Multi oameni au eczeme, o afectiune cronica caracterizata prin iritare, mancarime, si zone instabile de piele. Un dermatolog poate ajuta gaseasca modalitati de a gestiona eczeme si, daca este necesar, se va prescrie medicamente.

  Educatie in ingrijirea pielii. Daca sunteti ingrijorat cu privire la minimizarea daunelor pielii sau ingrijirea imbatranirii pielii, un dermatolog poate sugera produse sau modificari ale stilului de viata care reduc expunerea la elemente daunatoare.

  Ingrijire de specialitate din piele, par si unghii. Puteti consulta un dermatolog despre aproape orice boala care afecteaza aspectul tau. De exemplu, negii si psoriazisul nu va afecteaza pe termen lung, dar ele pot afecta calitatea vietii. Ambele pot fi tratate la cabinetul dermatologului. Decolorarea pielii si vergeturile pot fi, de asemenea, imbunatatite de un dermatolog.

  Tratamentul cicatricilor. Dermatologii pot oferi tratamente pentru imbunatatirea aspectului a fiecarei cicatrici, inclusiv cicatrici acnee si coloid. Un dermatolog va poate recomanda un chirurg plastic pentru tratament imbunatatit a unor cicatrici, in special cele datorate arsurilor.