consultatii, clinica sinaia, centru medical, stomatologie, ginecolofie, orl, endocrinologie, policlinica sinaia

oftalmologie sinaia


Cardiologie • doctor, consultatii cardiologie sinaia
  Dr. Lazar Dana Corina

  Doctor specialist cardiolog
  + Centrul Medical Carol
  + Spitalul de Cardiologie Interventionala,
  Chirurgie cardiovasculara Clinicco Brasov

  Medicul cardiolog care face parte din echipa Centrul Medical Carol poate revizui istoricul medical si poate efectua un examen fizic care poate include verificarea vaselor tensiunii arteriale, greutatea, inima, plamani, si de sange.

  Unele probleme pot fi diagnosticate prin simptome si constatarile medicului, atunci cand sunt examinate. Este posibil sa aveti nevoie de teste suplimentare, cum ar fi un EKG, ecografie cardiaca sau analize de sange. Medicul cardiolog stabileste un diagnostic bazat pe simptomele identificate si recomanda o medicamentatie specifica sau chiar modificarea stilului de viata.


  Proceduri:  • > Consult Cardiologie

   > Consult post diagnostic

   > EKG

   > Ecografie cardiaca

   > Oscilometrie


  Motive pentru a consulta un cardiolog:


 • Recomandarea medicului - Daca medicul de familie, iti recomanda o consultatie cardiologica, nu amana, mai tarziu vei regreta.

  Dureri de inima - Acest simptom este destul de intalnit. Mai jos, puteti vedea o lista completa a simptomelor bolii de inima. Daca aveti indoieli cu privire daca este sau nu va confruntati un simptom, cu toate acestea, pentru a primi verificat.

  Istoricul familial - Daca cineva din familia dumneavoastra are sau a avut probleme cu inima, ar trebui sa fii constient de simptomele bolilor de inima si poti avea in considare un consult cardiologic.

  Colesterolului total ridicat - Colesterolul total este suma tuturor colesterolului in sange – HDL si LDL. Cu cat colesterolul total este mai mare, cu atat exista riscul de aparitie a bolilor de inima (un nivel de colesterol de 200 mg / dL sau mai mare)

  Tensiunea arteriala - Aveti hipertensiune arteriala sau un numar mare sistolice. Numarul sistolic la citirea tensiunii arteriale este primul numar. (De exemplu, daca dvs. Aveti tensiunea 120/80 (120 peste 80), tensiunea arteriala sistolica este 120)

  Fumatul - Fumatul este un factor de risc ridicat pentru bolile de inima. Fumatul scade fluxul de oxigen la inima si creste tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, coagularea sangelui de asemenea, precum si daune ale celulelor arterelor.

  Diabet - - Din pacate, diabetul poate contribui la bolile de inima. Daca aveti simptome referitoare la problemele cardiace si aveti diabet zaharat, ar trebui sa vedeti o cardiolog.

  Sarcina dificila, preeclampsie - Preeclampsia este adesea un factor de risc pentru boli de inima ascunse. Riscul dublu ca o femeie sa dezvolte boli de inima este in timpul sarcinii sau post-menopauza.

  Un nou program de exercitii fizice - Esti in varsta de 40 de ani si incepi un nou program de exercitii fizice. Ati putea un medic la care sa faceti un consult, dar un cardiolog poate verifica sanatatea inimii si va poate recomanda exercitii fizice specifice.

  Afectiunile gingivale - Crezi sau nu, boli ale gingiilor pot aparea atunci cand corpul este inflamat. Pacientii cu gingiile umflate pot intampina simptome ale bolilor de inima.


 • Simptome ale bolilor de inima


 • Multi dintre noi sunt familiarizati cu simptomele bolilor de inima, cum ar fi atac de cord sau accident vascular cerebral. Exista, de asemeneam si simptome ale bolilor de inima, de care ar trebui sa fiti constienti:

 • •   Presiune severa, durere sau disconfort in piept
  •   Durere sau disconfort care se raspandeste in umeri, gat, brate sau maxilarului
  •   Durere toracica care devine mai intensa
  •   Durere toracica care nu dispare la repaus
  •   Durere toracica combinata cu urmatoarele simptome:
         - Transpiratie, rece, piele umeda, si / sau paloare
         - Scurtarea respiratiei
         - Greata sau varsaturi
         - Ameteli sau lesin
         - Slabiciune inexplicabile sau oboseala
         - Puls rapid sau neregulat
  •   Durere in maxilar, gat, partea superioara a spatelui, si / sau piept
  •   Raguseala din cauza presiunii asupra corzilor vocale
  •   Dificultate la inghitire
  •   Palpitatii cardiace
  •   Anxietate
  •   Hipotensiune arteriala

 • Daca aveti oricare dintre simptomele enumerate mai sus sau in cazul in care medicul dumneavoastra de familie va recomanda sa vedeti o cardiolog, nu ezitati! Inima ta este cel mai important muschi al corpului, asa ca aveti grija de ea.