consultatii, clinica sinaia, centru medical, stomatologie, ginecolofie, orl, endocrinologie, policlinica sinaia

oftalmologie sinaia


Endocrinologie • medic, consultatii cardiologie sinaia
  Dr. Scheau Fodor Mihaela

  Doctor specialist endocrinolog
  + Centrul Medical Carol
  + Clinica privata Bucuresti
  + UMF Carol Davila Bucuresti


  Scheau Fodor Mihaela, medic endocrinolog in echipa Centrul Medical Carol este specializat in diagnosticarea si tratarea tuturor formelor de afectiuni endocrinologice, de la cele referitoare la glanda tiroida pana la afectiuni ale glandelor suprarenale.

  Un medic endocrinolog diagnosticheaza si trateaza probleme ale hormonilor prin incercarea de a restabili echilibrul acestora in sistemul organismului. Urmatoarele boli sau tulburari sunt de obicei tratate prin endocrinologi: tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala), diabet, osteoporoza, probleme de colesterol, menopauza, tulburari metabolice, boli tiroidiene, productie excesiva sau insuficienta de hormoni, unele tipuri de cancer si infertilitate.


  Proceduri:  • > Consult endocrinologie

   > Consult post diagnostic

   > Ecografie tiroida  Cand ar trebui sa vezi un endocrinolog? • Medicul de familie, in general, poate trata si monitoriza sanatatea ta in cazurile de baza, unele situatii pot necesita o consultatie a unui endocrinolog, un medic specializat in sistemul endocrin, care include secretoare de hormon glandele organismului. Un consult endocrinologic se recomanda:

  Cand esti diagnosticat pentru prima data. Este recomandata vizita la un endocrinolog cel putin o data pentru a revizui starea dumneavoastra de sanatate si planul de tratament. Dupa una sau doua vizite, nu mai este necesar consultul in mod regulat. Atunci medicul dvs de familie sau cel de medicina generala poate interveni.

  Daca simptomele persista. Daca ati luat medicamente pentru a inlocui hormonul de tiroida de ceva timp si simptomele persista in continuare, ar trebui sa vedeti un endocrinolog pentru un al doilea consult. Unele persoane cu hipotiroidism intampina dificultati in a gasi concentratia optima a medicamentatiei de hormon tiroidian, iar o vizita la un specialist poate fi necesara.

  Daca aveti un nodul tiroidian. Glanda tiroida este situata in partea din fata a gatului, chiar in zona corzilor vocala. Daca aveti un nodul sau o crestere pe tiroida, un endocrinolog ar trebui sa investigheze. Cei mai multi noduli tiroidieni sunt benigni, dar exista riscul ca in 5% din cazuri acestia sa fie cancerosi. Rar, noduli tiroidieni pot provoca hipotiroidism.

  Daca aveti gusa. Un gusa este o extindere a unei parti sau a intregii glande tiroide. In cazul in care glanda tiroida este marita, ar trebui sa vedeti un endocrinolog pentru a vedea ce a determinat cresterea si daca tratamentul este necesar.

  In cazul in care hipotiroidismul este cauzat de o tulburare pituitara. Glanda pituitara si hipotalamus, care se afla la baza creierului, au rolul de control in producerea hormonului tiroidian din corp. Sunt cazuri rare, dar la unele persoane glanda pituitara nu reuseste sa elibereze hormonul tirotropinei , care stimuleaza producerea de hormoni tiroidieni. Un endocrinolog ar trebui sa fie consultat in cazul in hipotiroidism este cauzat de o tulburare pituitara.

  Daca esti insarcinata sau doriti sa ramaneti gravida. Sarcina schimba nivelul hormonilor in mod considerabil. Daca doriti sa ramaneti gravida sau deveniti gravida atunci cand aveti hipotiroidism, ar trebui sa vedeti un endocrinolog pentru a monitoriza tiroida tratamentul si medicamentatia hormonala indeaproape si in acelasi timp sa va asigurati ca asimilati suficient - ati putea avea nevoie intre 25 % la 50 % mai mult hormon tiroidian in timp ce esti insarcinata. Hipotiroidism netratat ridica sansa de un avort spontan, deci un consult endocrinologic este cel mai recomandat pentru tine si copilul tau.